Παγκόσμια Ημέρα της Φωτογραφίας Photography Day


19 Αυγούστου : Παγκόσμια Ημέρα της Φωτογραφίας

Το απλό κλικ της φωτογραφικής μηχανής, μια ιδέα φωτός και μια στιγμή που συλλαμβάνεται για πάντα. Η συνταγή είναι απλή. Χρειαζόμαστε φως και χρόνο. Ίσως με τρόπο ψηφιακό, ίσως με το αρνητικό, το μέσο δεν είναι ποτέ τόσο σημαντικό για τις αναμνήσεις, όσο τη στιγμή της σύλληψης. Μια ομάδα ανθρώπων, ένα ηλιοβασίλεμα, ή το αγαπημένο σας κατοικίδιο , μια φωτογραφία είναι ένας τρόπος να ζεις το συναίσθημα της συγκεκριμένης στιγμής. Γιορτάστε αυτή την όμορφη διαδικασία, σε αυτή τη γραφική Ημέρα Φωτογραφίας!

Ιστορία της Ημέρας Φωτογραφίας

Η φωτογραφία αρχικά δημιουργήθηκε από τον Nicéphore Niépce το 1825, χρησιμοποιώντας χλωριούχο άργυρο επάνω σε χαρτί. Ωστόσο, η φωτογραφία ήταν τελείως σκούρα καθώς δεν ήξερε πώς να αφαιρέσει το χλωριούχο άργυρο από το χαρτί για να διατηρήσει τη φωτογραφία. Οι φωτογραφίες έγιναν καλύτερες και καλύτερες με την πάροδο των χρόνων, πρώτα με την «φωτογραφική μηχανή» και στην συνέχεια με την βελτίωση της τεχνικής. Σκεφτείτε τις διαφορές που είχε η φωτογραφική μηχανή εκατό χρόνια πριν, με τις σύγχρονες μηχανές. Τα σημαντικότερα άλματα στην τεχνολογία επηρέασαν τη φωτογραφία όσο και κάθε άλλη πτυχή της ζωής σε όλο τον κόσμο. Με την Canon, τη Nikon και τόσες άλλες μάρκες, δεν ήταν έκπληξη όταν η αγορά της φωτογραφίας έκανε ένα τέτοιο τεχνολογικό άλμα, ακόμα περισσότερο με τις επιστημονικές και παρατηρητικές δυνατότητες που προσφέρονται καθώς οι φωτογραφικές μηχανές, έχουν ευκρινέστερη απόδοση, ελαφρύτερη και ευκολότερη χρήση.

Πώς να γιορτάσετε την Ημέρα Φωτογραφίας

Βγείτε και τραβήξτε μόνοι σας μερικές φωτογραφίες. Πάρτε την καινούργια ψηφιακή που αγοράσατε πρόσφατα, ή βρείτε μια παλαιότερη φωτογραφική μηχανή και απολαύστε την αίσθηση και την εμφάνιση φιλμ 35 χιλιοστών, ή, ακόμη και το κινητό τηλέφωνο κάνει πολύ καλά την δουλειά του για την περίσταση. Περπατήστε και τραβήξτε μερικές φωτογραφίες για να διατηρήσετε τον χρόνο σε φωτογραφική μορφή. Κάντε ένα κολάζ, το οποίο είναι ένα μείγμα εικόνων, μερικές φορές κομμένα σε διαφορετικά σχήματα από τα συνηθισμένα ορθογώνια των φωτογραφιών. Φωτογραφίστε ζώα ελεύθερα στη φύση, είτε σε άγρια κατάσταση είτε σε ζωολογικό κήπο. Ίσως κάποιες οικογενειακές φωτογραφίες να μην ξεφεύγουν από την ερώτηση, και θα μπορούσατε να τις χρησιμοποιήσετε ως ετήσιες κάρτες διακοπών στη θέση των κανονικών. Επισκεφθείτε ένα μουσείο για τη φωτογραφία, εάν έχετε κάποιο επισκέψιμο κοντά σας. Πολλά μουσεία έχουν κάμερες σε αυτά, και μερικά εξηγούν ακόμη τη χρήση της φωτογραφίας σε σημαντικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο. Πώς νομίζετε ότι παίρνουν τις εικόνες αυτών των γεγονότων ούτως ή άλλως; Με μια κάμερα φυσικά! Γυρίστε λοιπόν εκεί έξω, τραβήξτε μερικές φωτογραφίες και ίσως καταγράψτε ένα κομμάτι ιστορίας στην φετινή Φωτογραφική Ημέρα!

Περισσότερες φωτογραφίες

Η λειτουργία ομιλίας περιορίζεται σε 200 χαρακτήρες

38 προβολές
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square