Ρωσία.. Россия...


Μια χώρα, μια ιστορία

it eng

Μια απέραντη χώρα γεμάτη μυστήριο και εκπλήξεις. Η σύγχρονη κοινωνική της μορφή συγκρούεται καθημερινά με ένα βαρύ ιστορικό παρελθόν, που κατά ένα περίεργο τρόπο συντηρείται, και παρ όλες τις αντιφάσεις, λειτουργεί άψογα, σε βαθμό τέτοιο πού έχει επηρεάσει τις νοοτροπίες των ανθρώπων. Η χώρα προωθεί τον ιστορικό και θρησκευτικό τουρισμό, ο οποίος λόγω του πλούτου που παρουσιάζει θα διαρκέσει πολλά χρόνια και θα συντηρήσει τη χώρα μαζί με τον πλούτο που έχει το υπέδαφος της. Θέλω να πω ότι ο αστικός ως επι το πλείστον πληθυσμός, έχει δυτική νοοτροπία, εθνικά έθιμα σε μεγάλο βαθμό αλλα και την ραθυμία του σοβιετικού πολίτη.

Το κυριλλικό αλφάβητο και η ιδιαίτερου ήχου γλώσσα, είναι δύο στοιχεία που προκαλούν δέος και δυσκολίες στην παραμονή ενός δυτικού επισκέπτη, στη χώρα. Όλο αυτό όμως δημιουργεί ένα πέπλο του ανεξερεύνητου που ενθουσιάζει ένα μεγάλο μέρος των επισκεπτών.

Τα σύμβολα της Σοβιετικής περιόδου, υπάρχουν παντού και έρχονται σε αντίθεση με την σημερινή πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, όμως παραμένουν αναλλοίωτα ως ιστορικά τεκμήρια, όπως και όλα τα άλλα, τα παλαιότερα μνημεία. Χαρακτηριστικό του Ρωσικού Λαού να τιμά την ιστορία ανεξαρτήτως της περιόδου από την οποία προέρχεται.

Η αρχιτεκτονική αισθητική έχει πολλά ιδιαίτερα στοιχεία, που την κάνουν ενδιαφέρουσα και δίνουν σαφή την ταυτότητα του τόπου. Πρωταγωνιστική θέση έχει το Μετρό της Μόσχας. Θα έλεγε κανείς ότι είναι πραγματικό έργο τέχνης αν εκτιμήσει κανείς ότι ένα μεγάλο μέρος του διακοσμήθηκε στους βομβαρδισμούς της πόλης κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι πόλεις που ήθελα να αναφερθώ είναι η Μόσχα (Москва́) και η Αγία Πετρούπολη (Санкт-Петербу́рг )

Η Μόσχα (Москва́ ):

Περισσότερες φωτογραφίες

η Αγία Πετρούπολη (Санкт-Петербу́рг )

Περισσότερες φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες που θα σας δείξω έχουν περισσότερο τουριστικό χαρακτήρα μια και η ταξιδιωτική μου απόπειρα εντάχθηκε στις δυνατότητες ταξιδιωτικού γραφείου, πράγμα εντελώς αντίθετο στις προσδοκίες ενός φωτογράφου.

Tags

80 προβολές
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square