Βιβλία _ Φωτογραφικά Άλμπουμ

Όλοι γνωρίζουμε ότι η φιλοσοφία του βιβλίου είναι πάρα πολύ παλιά. Επί αιώνες συγκεντρώνει την γνώση, μεταγενέστερα και την εικόνα και διαδίδει την πρώτη και μεταφέρει την δεύτερη, με μεγάλη ευκολία παντού.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η φωτογραφία απαιτεί την ολοκλήρωσή της, όποια και αν είναι η αφετηρία της, δηλαδή αναλογική ή ψηφιακή. Ποια είναι η ολοκλήρωσή της; Η εκτύπωση, η έντυπη μορφή. Όταν ή εκτύπωση γίνεται σε φωτογραφικό χαρτί, το τελικό αυτό προϊόν αρκετά δύσχρηστο ως προς την μεταφορά του και την συντήρησή του, αλλά και την παρουσίασή του. Επίσης το κόστος είναι σχετικά υψηλό. Αυτό δεν σημαίνει ότι υποβαθμίζεται η τυπική τυπωμένη μορφή της φωτογραφίας, κάθε άλλο. Αποτελεί την κορωνίδα της ολοκλήρωσης μιας φωτογραφίας. Η τεχνολογική εξέλιξη των εκδόσεων δεν άργησε να δώσει την λύση.


Το βιβλίο αποτελεί μια ιδιαίτερη μορφή εκτύπωσης και ιδιαίτερα παρουσίασης του

φωτογραφικού portfolios. Οι σύγχρονες εκδόσεις γίνονται σε διάφορες εκδοτικές μορφές (μαλακή ή σκληρή βιβλιοδεσία), σε διαστάσεις, ανάλογα με το θεματικό περιεχόμενο από 10x10cm ως 30x30 cm και σε ειδικά φωτογραφικά εξαιρετικής ποιότητες χαρτιά. Έτσι έγινε κατορθωτό να παρουσιάζονται μεγάλες φωτογραφικές συλλογές με υψηλή ποιότητα εκτύπωσης. Με αυτό τον τρόπο μπορεί κανείς να αποκτήσει στο κόστος της μιας εκτυπωμένης φωτογραφίας ολόκληρη την συλλογή τυπωμένη σε μορφή βιβλίου. Το βιβλίο επίσης έχει πολλές πρακτικές ιδιότητες, όπως η εύκολη μεταφορά και αποστολή, όπως και η αρχειακή τακτοποίηση του συλλεκτικού περιεχομένου.


Στην περίπτωση λοιπόν μιας ολοκληρωμένης έκδοσης βιβλίου απαιτείται για την πραγματοποίηση της, ένας ελάχιστος αριθμός αντιτύπων από την εκδοτική εταιρεία, απαίτηση που καθιστά το εγχείρημα από οικονομικής πλευράς αρκετές φορές αδύνατο από την πλευρά του φωτογράφου.


Η σύγχρονη εκδοτική αντίληψη "Εκτύπωση του βιβλίου μετά από εντολή", ο δημιουργός καταθέτει στην εκδοτική εταιρεία, το βιβλίο του έτοιμο για εκτύπωση από όλες τις πλευρές.


Ύστερα από αίτημα αγοράς από τον υποψήφιο αγοραστή, το βιβλίο τυπώνεται σε ένα ή περισσότερα αντίτυπα ανάλογα με το πόσα θα ζητήσει ο αγοραστής. Το βιβλίο έχει ένα λογικό κόστος σε συνάρτηση με το μέγεθος του βιβλίου, την μορφή αλλά και την ποιότητα του χαρτιού, χαρακτηριστικά της έκδοσης που σε πολλές περιπτώσεις έχει την δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος ο υποψήφιος αγοραστής άλλοτε πάλι είναι προκαθορισμένα από τον δημιουργό. Δεν πρέπει να διαφεύγει το γεγονός ότι τα βιβλία αυτά είναι ειδικού χαρακτήρα και δεν είναι βιβλία χαμηλού εκδοτικού κόστους για την παραλία. Δεν γίνεται καμία προσπάθεια υποβάθμισης των συγκεκριμένων λογοτεχνικών εκδόσεων, απλά είναι άλλη κατηγορία. Με αυτό τον τρόπο αγοράς, ο φωτογράφος έχει την δυνατότητα να διαθέσει τις συλλογές του με τρόπο προσιτό γι' αυτόν, καταθέτοντας εργατοώρες και δημιουργικότητα και από την άλλη πλευρά ο υποψήφιος αγοραστής και συλλέκτης επενδύει με μεγαλύτερη ευκολία στις επιλογές του.


Η αμερικανική εκδοτική εταιρεία "BLURB", από τις σκαπανείς εκδοτικές εταιρείες στην "Εκτύπωση του βιβλίου μετά από εντολή", εκτυπώνει και φιλοξενεί τις εκδοτικές μου προσπάθειες. Η φιλοξενία συνίσταται στο εξής: Υπάρχει ένα μεγάλο ψηφιακό βιβλιοπωλείο όπου έχω την μικρή μου βιτρίνα και μπορώ να παρουσιάζω τα βιβλία με τις συλλογές μου. Εδώ λοιπόν έχει την δυνατότητα ο κάθε ένας να ξεφυλλίσει το βιβλίο, ένα χαρακτηριστικό της εκδοτικής πλατφόρμας η οποία δίνει την δυνατότητα ελέγχου του περιεχομένου και επιπλέον να κάνει και επιλογή για τη μορφή έκδοσης ( μαλακή ή σκληρή βιβλιοδεσία), σε σχέση με την επιθυμία του αλλά με τα χρήματα που θέλει να δαπανίσει. Να ληφθεί υπ' όψη ότι στην αναγραφόμενη τιμή του βιβλίου προστίθενται τα ταχυδρομικά και το ΦΠΑ. Εκπτώσεις και προσφορές γίνονται πάρα πολύ τακτικά από την εταιρεία BLURB, όπως τις ημέρες αυτές και μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2016, ισχύει έκπτωση 40% σε κάθε αγορά.


Στον καβαλάρη KIOSK έχει προστεθεί η επιλογή BOOKS όπου μπορείτε να βρείτε μια συλλογή από βιβλία μου, με φωτογραφικές συλλογές κυρίως ταξιδιωτικές αλλά και portfolios. Στον ίδιο καβαλάρη ήδη υπάρχει η επιλογή ημερολόγια του 2017. Περισσότερες πληροφορίες για το ημερολόγια επισκεφθείτε εδώ. Θα ακολουθήσουν και οι εκτυπώσεις σε φωτογραφικό χαρτί μουσειακού τύπου. Περισσότερα σε μελλοντική επικοινωνία.

Για τους φίλους φωτογράφους που θα ήθελαν να ασχοληθούν με την δημιουργία ενός βιβλίου υπάρχει και ένας οδηγός "Πως δημιουργείται ένα φωτογραφικό βιβλίο" που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος. Είναι σε μορφή περιοδικού και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν.

Tags

21 προβολές
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square