Οι παρουσιάσεις μου στο Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Με την προσδοκία να φανούν χρήσιμα στους φωτογραφικούς φίλους μου, σας παρουσιάζω σήμερα τα θέματα των μαθημάτων, που ασχολήθηκα τα δύο τελευταία χρόνια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.Το πρώτο μάθημα αφορά την Δημιουργία ενός Φωτογραφικού Βιβλίου - Άλμπουμ (2014).

Με βάση την πλατφόρμα της εταιρείας BLURB, προσπάθησα να μεταδώσω τις πληροφορίες, αλλά και να εξηγήσω τις εμπειρίες που απέκτησα δημιουργώντας ο ίδιος τα δικά μου βιβλία όπως για παράδειγμα το Unplugged. Περισσότερα σχετικά με τα βιβλία μου θα σας παρουσιάσω σε ιδιαίτερη καταχώρηση.Το δεύτερο μάθημα αφορά την Φωτογραφία Τοπίου (2015).

Πρόκειται για προσωπική προσέγγιση με βιβλιογραφικές τεκμηριώσεις. Ξεκινώντας από τον ορισμό της Φωτογραφίας Τοπίου μέχρι τους διαχωρισμούς, τις κατηγοριοποιήσεις αλλά και συμβουλές για τις τεχνικές λήψεις. Οι ανατροπές που ακολουθούν και κλείνουν το μάθημα, αποτελούν απαραίτητο συμπλήρωμα στα φωτογραφικά δρώμενα.


Το τρίτο μάθημα αφορά την Οργάνωση Ψηφιακού Φωτογραφικού Αρχείου (2016).


Στον χαοτικό κόσμο (σε σχέση με το πλήθος) της ψηφιακής φωτογραφίας, είναι απαραίτητη η οργάνωση, η οποία λείπει από τις συλλογές πολλών φωτογράφων. και λείπει όχι από πρόθεση αλλά από δυσκολία οργανωτικής προσέγγισης. Με τη βοήθεια των Lightroom και ACDSEE PRO 9 για τους πιο απαιτητικούς, καταβάλλεται προσπάθεια να εξηγηθεί η χρήση των κατηγοριών, των λέξεων κλειδιών αλλά και των συλλογών καθώς και πολλών άλλων λειτουργιών, χωρίς να παραλείπω την σπουδαιότητα των εξωτερικών δίσκων και των αντιγράφων ασφαλείας (backup)


Η συγκέντρωση και η παρουσία των μαθημάτων με τη συνδρομή της ιστοσελίδας issuu πιστεύω ότι θα αποτελέσουν ένα πρακτικό εργαλείο για την άντληση κάθε πληροφορίας που χρειάζεται ο χρήστης.

Μπορείτε να προσεγγίσετε τα θέματα αυτά, και από το μενού της ιστοσελίδας. Στην επιλογή ABOUT υπάρχει το υπομενού EDU.

2 προβολές
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square