Σύννεφα τόσο κοντά, τόσο μακρυά


Eng

Η συλλογή με τα σύννεφα και το κείμενο Στην δεύτερη απόπειρα να επικοινωνήσω μαζί σας τίποτε καλύτερο από μια παρουσίαση συλλογής ή portfolio.

Έχω επιλέξει μια ενότητα που με έχει επηρεάσει πολύ από την αρχή της φωτογραφικής μου δραστηριότητας. Πρόκειται για την ενότητα “Σύννεφα”. Δεν την έχω περιλάβει στις μόνιμες γκάλλερι της ιστοσελίδας προσδοκώντας σε μια ιδιαίτερη παρουσίαση, για να τονίσω το ενδιαφέρον μου γύρω από το φυσικό αυτό φαινόμενο.

Το φαινόμενο αυτό έχει μια έντονη δυναμική με έντονες προεκτάσεις στον ψυχισμό των ανθρώπων. Το μεγαλείο, η στενοχώρια ο φόβος η συναισθηματική φόρτιση, σε συνεργασία με τον ήλιο στην ανατολή του και την δύση του, είναι μερικά από τα εργαλεία που έχουν τα σύννεφα, για την διαχείριση της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Αλλά και ο ίδιος ο άνθρωπος έχει αποθανατίσει τα σύννεφα, ως εικαστική έκφραση με την μορφή των τοιχογραφιών στις οροφές των παλατιών και αρχοντικών, στους τρούλους των εκκλησιών όλων των χριστιανικών δογμάτων, αλλά και ως πρωταγωνιστικό εργαλείο έκφρασης στον καμβά αυτή τη φορά.Τα σύννεφα ποτέ δεν είναι ίδια. Μπορεί να κατηγοριοποιούνται αλλά πάντα είναι μοναδικά.

Την πρώτη συλλογή γύρω από τα σύννεφα αποτελούμενη από 33 φωτογραφίες, την παρουσίασα σε μια προσωπική έκθεση (2013), στο συμπαθητικό Bar “ Ο Μπαμπάς” στην Αθήνα με τίτλο “Σύννεφα τόσο κοντά, τόσο μακρυά”.

Η φιλοδοξία μου είναι να σας παρουσιάζω κατά καιρούς τις καινούργιες λήψεις από την όλο και αυξανόμενη συλλογή των σύννεφων, αρχικά στον ιστότοπο και στη συνέχεια ίσως και σε μια προσωπική έκθεση.

Η συλλογή με τα σύννεφα και το κείμενο

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square