19 Αυγούστου 2019.Παγκόσμια Ημέρα της Φωτογραφίας

Ενημερώθηκε: 19 Νοε 2020
Μάθετε για την Ημέρα Φωτογραφίας


Το απαλό κλικ της κάμερας, μια λάμψη φωτός και μια στιγμή που συλλαμβάνεται για πάντα. Ίσως ψηφιακά, ίσως στο φιλμ, το μέσο δεν είναι ποτέ τόσο σημαντικό όσο η μνήμη ή η στιγμή που συλλαμβάνονται.. Μια ομάδα ανθρώπων, ένα ηλιοβασίλεμα ή ακόμα και ένα ψάρι που πηδά έξω από το νερό, μια φωτογραφία είναι ένας τρόπος να αισθανθείς το συναίσθημα και το πλαίσιο αυτής της ακριβούς στιγμής. Γιορτάστε αυτό, σε αυτή τη γραφική Ημέρα Φωτογραφίας!


Ιστορία της Ημέρας Φωτογραφίας


Η φωτογραφία αρχικά κατασκευάστηκε από τη Nicéphore Niépce, χρησιμοποιώντας χλωριούχο αργίλιο με ένα κομμάτι χαρτί. Ωστόσο, η φωτογραφία θα τελείως τελείως σκούρα καθώς δεν ήξερε πώς να αφαιρέσει το χλωριούχο άργυρο από το χαρτί για να διατηρήσει τη φωτογραφία.


Οι φωτογραφίες έγιναν καλύτερες και καλύτερες με την πάροδο των ετών. Σκεφτείτε τις παλιές φωτογραφικές μηχανές, στη συνέχεια τις συγκρίνετε με τις σύγχρονες. Τα μεγάλα άλματα στην τεχνολογία επηρέασαν τη φωτογραφία όσο και οποιαδήποτε άλλη όψη της ζωής σε όλο τον κόσμο.


Με την Kodak, τη Canon και τόσες άλλες μάρκες, δεν ήταν έκπληξη όταν η αγορά της φωτογραφίας πήρε ένα τέτοιο άλμα, ακόμα περισσότερο με τις στρατιωτικές και επιτηρητικές δυνατότητες που προσφέρθηκαν καθώς οι μηχανές βελτιώθηκαν, έγιναν ελαφρύτερες και πιο εύχρηστες.


Πώς να γιορτάσετε την Ημέρα Φωτογραφίας


Γιατί να μην βγείτε και να τραβήξετε μόνοι σας μερικές φωτογραφίες; Βρείτε μια παλαιότερη κάμερα και απολαύστε την αίσθηση και την εμφάνιση φιλμ 35 χιλιοστών. Περπατήστε και τραβήξτε μερικές φωτογραφίες για να διατηρήσετε το χρόνο σε φωτογραφική μορφή. Κάντε ένα κολάζ, το οποίο είναι ένα μείγμα εικόνων, μερικές φορές κομμένο σε διαφορετικά σχήματα από τα συνηθισμένα ορθογώνια των φωτογραφιών. Επισκεφθείτε ένα μουσείο για τη φωτογραφία, εάν έχετε κάποιο κοντά σας.


Πολλά μουσεία έχουν κάμερες σε αυτά, και μερικοί εξηγούν ακόμη και τη χρήση της φωτογραφίας σε σημαντικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο. Πώς νομίζετε ότι παίρνουν τις εικόνες αυτών των γεγονότων ούτως ή άλλως; Με μια φωτογραφική μηχανή φυσικά!


Πιστοί και πάλι στον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας της Φωτογραφίας 2019. Με το κινητό τηλέφωνο, την απλή μηχανή μας αλλά και τον ακριβό εξοπλισμό μας ας κάνουμε την μέρα αυτή ξεχωριστή, όπως κάθε χρόνο.


25 προβολές
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square