Παγκόσμιος Ημέρα Θεάτρου 27 Μαρτίου

Ενημερώθηκε: 15 Αυγ 2019Teatro Bibiena di Mantova

Το Teatro Bibiena di Mantova (γνωστό και ως Teatro Scientifico, Teatro Accademico ή Teatrino della Accademia Filarmonica) σχεδιάστηκε από τον Paolo Pozzo (1741-1803) και κατασκευάστηκε από τον Antonio Bibiena το 1767-1769 και διακοσμήθηκε το 1773-1775 με πρόσοψη του Piermarini, ο οποίος έχτισε και το γειτονικό κτήριο για την Accademia Virgiliana

Κατασκευάσθηκε για λογαριασμό της Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της Virgiliana ('Accademia Virgiliana'), το θέατρο στη Μάντοα σχεδιάστηκε σε όψιμο μπαρόκ ή πρόωρο ροκοκό στυλ από τον Antonio Galli Bibiena και ανεγέρθηκε μεταξύ 1767 και 1769. Σκοπός του ήταν να φιλοξενήσει τόσο θεατρικές παραγωγές όσο και συναυλίες, καθώς και επιστημονικές συζητήσεις και συνέδρια. Το θέατρο θεωρείται πλέον το σημαντικότερο έργο του Antonio Galli Bibiena.

Άνοιξε επίσημα στις 3 Δεκεμβρίου 1769. Λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 16 Ιανουαρίου 1770, ο δεκατριάχρονος Wolfgang Amadeus Mozart έπαιξε εδώ μια συναυλία με μεγάλη επιτυχία. Ο πατέρας του, Leopold Mozart, έγραψε για το θέατρο: 'Σε όλη μου τη ζωή, δεν έχω δει ποτέ κάτι πιο όμορφο στο είδος του'.

Χρησιμοποιείται ακόμα για τους αρχικούς του σκοπούς, και τώρα μπορεί να επισκεφθεί και οι τουρίστες ως ένα από τα μουσεία της Μάντοβα. Το θέατρο είναι σχετικά μικρό, με σκηνή 12,3 μέτρα πλάτος και βάθος 5,6 μέτρων και μέγιστο ακροατήριο 363 ατόμων.


Φωτογραφίες

5 προβολές
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square