26 Αυγούστου - Παγκόσμια Ημέρα Ισότητας των Γυναικών

Η Ημέρα της Ισότητας των Γυναικών τιμά τη γιορτή της 26ης Αυγούστου 1920, όταν οι ψήφοι για τις γυναίκες έγιναν επίσημα μέρος του αμερικανικού συντάγματος. Αυτή τη μέρα σηματοδοτεί μια καμπή στην ιστορία του αγώνα για ίση μεταχείριση των γυναικών και των δικαιωμάτων των γυναικών.

Το 1920,την ημέρα αυτή δικαιώθηκε αγώνας 72 ετών από ένα τεράστιο γυναθκείο κίνημα για τα για τα πολιτικά δικαιώματα. Παρ’ όλα αυτά ακόμη σοβαροί στοχαστές και φιλόσοφοι όπως ο Rousseau και ο Kant πίστευαν ότι η κατώτερη κατάσταση της γυναίκας στην κοινωνία ήταν απολύτως λογική. Οι γυναίκες ήταν «όμορφες» και «δεν είναι κατάλληλες για σοβαρή απασχόληση».

Κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα, μεγάλες γυναίκες έχουν αποδείξει αυτές τις απόψεις λανθασμένες καθώς ο κόσμος έχει δει ακριβώς τι μπορούν να επιτύχουν οι γυναίκες, όπως οι Rosa Parks και η Eleanor Roosevelt που αγωνίζονται για πολιτικά δικαιώματα και ισότητα σε σπουδαίους επιστήμονες όπως η Marie Curie, η Rosalind Franklin και η Jane Goodall. Ο τελευταίος αιώνας έχει δείξει περισσότερο από ποτέ τι μπορούν να επιτύχουν τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες, δεδομένης της ευκαιρίας.

Σήμερα, η ισότητα των γυναικών έχει βελτιωθεί πολύ περισσότερο από το να μοιράζεται το δικαίωμα ψήφου. Οργανισμοί όπως η Equality Now και η Womankind Worldwide συνεχίζουν να εργάζονται για να παρέχουν στις γυναίκες ανά την υφήλιο ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και την απασχόληση, πιέζοντας κατά της καταστολής και της βίας κατά των γυναικών και κατά των διακρίσεων και των στερεοτύπων που εξακολουθούν να συμβαίνουν σε κάθε κοινωνία.

Έτσι για την Ημέρα της Ισότητας των Γυναικών, αφήστε τους άνδρες να κάνουν την καθαριότητα και να πλύνουν τα πιάτα και οι γυναίκες ας κάνουν το DIY (κάντο μόνος σου), σκεφτείτε να στηρίξετε τα έργα ενδυνάμωσης των γυναικών στις αναπτυσσόμενες χώρες, σταματήστε να σκέφτεστε τους άντρες και τις γυναίκες ως ξεχωριστά όντα με ξεχωριστούς ρόλους και αρχίστε να σκεφτείτε την αντιμετώπιση των ανθρώπων ως ίσων( φύλο και φυλή).

48 προβολές
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square